Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-01@15:54:41 GMT

حاشیه ای پررنگ تر از متن

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۱۲۱۰۲

حاشیه ای پررنگ تر از متن

دکتر رقیه محمد زاده کارشناس و مدیر رسانه به بهانه اکران فیلم «شادروان» یادداشتی برای خبرگزاری برنا نوشت.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ یادداشت دکتر رقیه محمد زاده کارشناس و مدیر رسانه به  بهانه اکران فیلم «شادروان» به شرح زیر است.

داستان فیلم ماجرای مشکلات خانواده ای بسیار فقیر را در مواجهه با مسیله مرگ پدر و چالش نداشتن پول برای ترخیص و تدفین او روایت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاخص ترین ویژگی اثر سباهت بسیار شتابزده اثر به فیلم ابد یک روز بود. با این تفاوت  که در آن فیلم به سبب خط داستانی درست، بازیهای منسجم و شخصیت پردازی مناسب فیلم موفق به درویافت جوایز متعدد از جشنواره فیلم فجر شد، و فیلم ابد و یک روز به یکی از اثار خوب در کارنامه کاری آقای روستایی مبدل گردید.

در شادوران فیلم ساز سعی کرده با ایجاد موقعیت  های کمیک  مخاطب را به خنده آورده و با خود همراه کند اما خط داستانی بسیار تنک و کم کایه فیلم به کار آسیب جدی وارد کرده است. در فیلم یک خانواده فقیر به سبب نداشتن پول برای ترخیص پدر فوت شده خود از بیمارستان و تدفین او با مشکل مواجهه هستند و در نهایت تصمیم به دزدیدن پیکر پدر خویش می گیرند. این اتفاق کل مسیله جدی فیلم شادروان بود. با دیدن این اثر من به یاد فیلم Little miss sunshine افتادم که در سال 2007 موفق به کسب دو جایزه بهتیرن فیلم نامه و بهترین فیلم اسکار شد. در فیلم خورشید خانم کوچولو هم خانواده به سبب پاره ای مشکلات مجبور به دزدیدن جنازه پدربزرگ بعد از بیمارستان می شوند.

نکته مهم این است که در آن فیلم که داستان خانواده واگرا و بدون ارتباط با یکدیگر را روایت می کند این دزدیده شدن جنازه بخشی از خط اصلی داستان فیلم است و دقیقا یکی از عواملی است که همگرا و همراه شدن اعضای خانواده در نتیجه نهایی کمک کند. حال آنکه کل خط داستانی شادروان همین جز کوچک است که در ادامه با معرفی بیشتر اعضای خانواده و شناخته شدن بیشتر آنها این موضوع کم رنگ می شود. خانواده بازنمایی شده در شادروان بسیار اسیب دیده است، زنان در خانه های دیگران کار می کنند ومردان برای داشتن درآمد به سرقت و زدن جیب دیگران فکر می کنند. برادر کوچک خانواده مانند لیلای فیلم ابد و یک روز مدام به حمام می رود و بر عکس برادر بزرگ خانواده مردی هپلی و گستاخ و با رفتارهای ضد اجتماعی متعدد است. پدر مرده خانواده هم برای استفاده از کوپن فرزند مرده خویش شناسنامه او را باطل نکرده تا بتواند تا آنجا که امکان دارد از مزایای شناسنامه استفاده کند.

در فیلم شادروان مردم به فلاکت یک خانواده بدون انسجام می خندند و این نقطه ضعف جدی اثر است. در فراز پایانی فیلم پسر بزرگ خانواده که خود را شبیه مارادونا ارایش کرده (با بازی سینا مهراد) به آهو، دختر افغانی مورد علاقه اش (با بازی گلاره عباسی) می گوید "می دونی چرا من از بچگی خودم را شبیه مارادونا کردم و به همه گفتم من را مارادونا صدا کنید، چون همه چیزم شبیه ماردونا بود، موهام، قیافه ام، بدبختی ام اما می دونی چرا او تقلب کرد، زیر ابی رفت و موفق شد، چون دست خدا بالای سر اون بود، اما خدا من را تنها گذاشته بود! این پیام ضد اخلاقی ترین و ناامید کننده ترین پیام گنجانده شده در فیلم شادروان بود.

انتهای پیام//

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فرهنگ و هنر رسانه خانواده فقیر پدر پول جشنواره فیلم فجر بیمارستان مشکلات زنان درآمد سرقت بازی مارادونا بازی زنان شاخص فرهنگ و هنر مشکلات شادروان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۲۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکسی بدون خط

چند سالی می‌شود که ریشه پیدا کردن اینترنت و وابسته شدن زندگی روزمره مردم به آن، محصول جدیدی به نام «اسنپ» و «تپسی» را هم در سطح شهرها به بار نشانده است. این دو برنامه مترادف شدند زنگ‌خور آژانس‌های قدیمی را حسابی کم کرد و کرکره خیلی از آنها پایین کشید. آنها که باقی مانده‌اند هم به ناچار بعضی تماس‌هایشان را با عبارات «ماشین نداریم»، «محدوده طرح نمی‌رویم» یا «یک ساعت دیگه تماس بگیرید» پاسخ می‌دهند؛ اما امروزه اکثر نقاط شهر و در هر ساعتی تنها با روشن کردن گزینه «لوکیشن» می‌توان به راحتی سفر کرد.

این تاکسی‌ها که به آنها، تاکسی آنلاین، تاکسی موبایلی یا تاکسی بر خط می‌گویند چند وقتی است که با سرعت فراگیر و به پای ثابت سفرهای درون شهری شهروندان تبدیل شده است. شبیه تاکسی‌هایی که قدیمی نیستند؛ نه رنگ و شکل یکسان دارند، نه هنگام باران غیبشان می‌زند و نه چانه زنی و بگو مگو با مسافر را دارند؛ اما در کنار تمام این محاسن از بدو شروع به کار حاشیه‌هایی را با خود به همراه داشته و باعث ایجاد سوالات و ابهاماتی شده است. این استارت‌آپ‌ها چقدر در مقابل قانون پاسخگو هستند و تا چه میزان بر سازوکار دو برنامه تاکسی اینترنتی نظارت وجود دارد؟

مجله مهر در پرونده «تاکسی بدون خط» آخرین حاشیه‌های تاکسی‌های اینترنتی را مورد بررسی قرار می‌دهد و می‌کوشد در این مسیر حقوق راننده و مسافر را شانه به شانه یکدیگر پیگیری کند.

کد خبر 6093375

دیگر خبرها

  • نقش جامعه کارگری در دوران دفاع مقدس بسیار پررنگ بوده است
  • تاکید بر ساخت پارکینگ‌های حاشیه در منطقه ۱۶ تهران
  • در حاشیه جلسه هیات دولت
  • تاکسی بدون خط
  • ۶۵ عضو هیئت علمی نمونه کشوری معرفی شدند/ حضور پررنگ معاونان وزیر علوم در بین استادان برتر!
  • حضور پررنگ صنایع دستی سیستان و بلوچستان در نمایشگاه اکسپو
  • پاکسازی حاشیه پلیس راه رزن از زباله
  • (تصاویر) وضع ناگوار حاشیه‌نشین‌های مرادآباد
  • ضرورت کاهش سرعت متوسط سالانه خودروها/ مقوله آموزرش در رسانه‌ها پررنگ‌تر شود
  • آغاز طرح مدیریت مکانیزه پارک حاشیه ای خودرو در اردبیل